top of page

KARINE VAN DER WERF  EFIAP QPSA

Ik ben natuurkundig ingenieur (HBO) en 30 jaar werkzaam in de wondere wereld van de (dunne film) zonnecellen en de energie transitie. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te fotograferen.

Toen ik een jaar of zeven was, won ik mijn eerste fototoestelletje op een fancy-fair. Dat was in de tijd van de analoge fotografie. Meestal zwart-wit, want kleurenafdrukken waren veel te duur.

Sindsdien is een aantal analoge en later ook digitale camera's gevolgd. Nu beschik ik over een mooie digitale spiegelreflex camera. Maar met een camera alleen, ben je nog nergens en ook met een telefoon kun je heel interessante foto's maken.

Om mijn fotografiekwaliteiten en vooral mijn creativiteit te verbeteren, heb ik een MOOC (massive open online course) fotografie gevolgd en ben ik lid geworden van Fotogroep Tegenlicht. Sinds begin 2018 stuur ik regelmatig werk in voor internationale fotosalons. Dat heeft inmiddels geleid tot de kwalificaties "Qualified PSA" van de Photographic Society of America (PSA). en "Exellence FIAP" van de Féderation Internationale de l'Art Photographique (FIAP) . Vooralsnog gaat mijn voorkeur uit naar het fotograferen van wat ik tegenkom (of opzoek) en niet naar studio-werk. Maar daarbinnen ben ik nog volop bezig mijn eigen stijl te ontwikkelen.

bottom of page